Nyhet

Vecka 37 på dagensbok.com: Ännu mer nordisk litteratur

Andra veckan i september, och vi fortsätter vår nordiska månad här på dagensbok.com, vilket innebär att varje lördag är vikt åt ett nordiskt land och resten av dagarna till våra svenska författare.

Den här veckan har vi kommit fram till Island, det mest avlägsna av våra grannländer. Till vår hjälp har vi bokbloggaren Metta Karlsson som till vardags bloggar på Böcker x3. Med sitt isländska ursprung kommer hon att guida oss igenom den samtida isländska litteraturen i form av Hjärttrakten av bokmässeaktuella Steinunn Sigurdardottir. Björn kommer att skriva Sjóns Skymningsinferno och dessutom blir det isländsk novell från Novellix av förra årets vinnare av Nordiska rådets litteraturpris, Gyrdir Elíasson, och våra allra hetaste tips om var du hittar de isländska författarna på årets bokmässa.

Camilla har läst Sami Saids debutroman Väldigt sällan fin och har dessutom ställt några frågor till honom om identitetskriser, religion och skrivande.

Trevlig nordisk läsning önskar vi i redaktionen!

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-09-10 21:25 / Uppdaterad: 2012-09-12 18:56

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?