Nyhet

Vecka 36 på dagensbok.com – Pettson, Danmark och Främling

Vi svingar oss snabbt in i den andra veckan på vår nordiska månad. Denna gång är det dags för den danska litteraturen att ta plats på scen.

Men först har Emelie läst Sven Nordqvists nya Findus flyttar ut, som är den första bok om gubben Pettson och katten Findus som getts ut på över tio år. ”Språket är sådär lekfullt som vi minns det och fullt av missförstånd precis som det blir när den ena pratar ur perspektiv av människa och den andra av katt.” skriver Emelie.

Ella recenserar Marcus Priftis Främling, vad döljer du för mig? där Priftis ger sig i kast med mängder av myter kring rasism och lägger fram en välbehövlig översikt på temat.

Marie skriver om Chister Ackermans B5 – första delen i vad som ska bli en deckarserie med den ärrade Douglas Porter vid GSS, Gruppen för särskild spaning, i huvudrollen. Det börjar med ett terrordåd mot Stockholm, och därefter avvecklas hela romanen i ett rasande tempo – via internationellt erkända konstnärer, religiösa fundamentalister, storskurkar i Oman och franska främlingslegionen. Onekligen hårdkokt, men också orealistiskt och därför ganska oengagerande, menar Marie.

Och på lördag är det alltså dags för Danmarkspecial, då Lina bland annat bjuder på en text om Kim Leines Tunu, som är små berättelser ur det grönländska landskapet. Det blir även dansk poesi och dansk deckarspänning.

Trevlig vecka!

Anna Carlén

Publicerad: 2012-09-03 20:24 / Uppdaterad: 2012-09-04 09:36

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?