Nyhet

Vecka 27 innehåller hämnd och nödvändiga livslögner

Det är semestertider och det verkar till och med vädret ha förstått. Musikfestivalerna avlöser varandra och Almedalsveckan har inletts. Jag packar min rosa resväska och funderar vilka böcker som ska få följa med till Spanien. Melina Marchettas Jellicoe Road och Moa Eriksson Sandbergs Den första flickan skogen möter är redan klara. Jag och vännerna har en deal där vi bara tar med böcker som ingen av oss läst, och sen byter vi. Det blir en minibokcirkel som bara forsätter.

20120702_122512

På tisdag skriver jag om Mats Ahlstedts Dockmakarens dotter. Det är den sjätte fristående delen i serien om Fatima Wallinder och hennes kollegor vid länskriminalen i Göteborg. Denna gång får vi följa Kim-Ly som beslutat sig att hämnas på de poliser som på sjuttiotalet sexuellt förnedrade hennes mamma. Det är en deckare som vill mycket men ändå lyckas hålla ihop historien.

20120622_1338302

På söndag skriver Björn om Dinaw Mengestus Att tyda luften- en snudd på för välskriven bok om nödvändiga livslögner, en etiopisk-amerikansk Jonathan Franzen tycker Björn.

Detta och naturligtvis mer därtill bjuder veckan på Dagensbok. Och ni missade väl inte vårt New York-tema i lördags?

Med önskan om solsken och sommarläsning från oss på redaktionen.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2012-07-02 13:48 / Uppdaterad: 2012-07-02 13:51

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?