Nyhet

Vecka 24 på Dagensbok – bleka kungar och sommartips!

Vi inleder vecka 24 med att Kettil skriver om Blek kung av David Foster Wallace, i vilken läsaren utsätts för ett test. Såhär skriver han i sin recension:

Den svenske författaren Stig Larsson har i ett par diktsamlingar försökt skriva dåliga texter. Inte dåliga i betydelsen uppenbart kassa, utan texter som var tomma och vardagstristessartade, och därmed omöjliga att intressera sig för. Men för Stig Larsson innebar detta en litterär upptäckt, han täckte in ett område som ingen skrev om. För DFW handlar det om livet. Det är den ofantliga tristess som ständigt ansätter oss i vår vardag han vill förstå sig på.

Anna N skriver om kollektivtrafiksromanen Avståndet mellan, utgiven på XPublishing. Det är en berättelse om tåg. Om människor som åker tåg. 24 författare har skrivit 28 texter i jagform, där varje jag är en passagerare på pendeltåget i och kring Stockholm och där passagerarna knyts samman, små detaljer i varje berättelse knyts ihop med nästa, personer och händelser återkommer.

På torsdag skriver Anna Liv om Anna Janssons trettonde bok om Maria Wern. Hon vill varmt rekommenderar Anna Janssons Maria Wern-deckare till alla er som anser att deckargenren är lägre stående. Ni som tror att kriminalromaner är hafsverk borde verkligen läsa ”När skönheten kom till Bro” och upptäcka omsorgen om historien, vården av språket och naturligtvis en väldigt spännande roman där historia paras fint med spänning och ond bråd död.

sommarlas

Eftersom vi nu har tagit oss in i juni på allvar och det endast är två veckor kvar till midsommar bjuder Dagensbok också på sommartips. Vi ger dig våra bästa råd om vilka böcker du ska ta med till hängmattan/stranden/parkfilten i sommar. Har du ännu inte planerat sommarläsningen kan du med andra ord lugnt vänta tills på lördag.

Trevlig vecka!


Anna Carlén

Publicerad: 2012-06-11 20:31 / Uppdaterad: 2012-06-12 22:19

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?