Nyhet

Vecka 19 på dagensbok: Häxor och högerextremism

Välkomna till en ny vecka på dagensbok.com! Nu är det vår i luften och med lite tur kan man snart ta med sig en bok ut på picknick. Finns det något bättre än att få ligga på en filt och läsa medan solen skiner in bland träden och det enda som stör är fåglarna och några myror som kravlar uppför benet?

Först ut idag är Emelies recension av efterlängtade Eld, Cirkelns uppföljare. Där får vi återigen träffa De Utvalda i Engelsfors – sex gymnasietjejer som får reda på att de är häxor med magiska krafter och tillsammans måste rädda världen från apokalypsen. I Eld ställs de inför rätta av Rådet, som styr över alla häxor och deras utövande av magi. Det enda sättet för tjejerna att försvara sig från Rådet är att stå starka och enade inför dem, vilket innebär att tjejerna måste lära känna varandra lika bra som de känner sig själva…

På tisdag skriver Camilla om Anna Funders Allt som är jag. En stark och kärleksfull skildring av De oavhängigas arbete för att stoppa nazistpartiets framfart i Tyskland på 1930-talet. Vi får också en intervju med författaren, som kommer att beröra högerextremism och det fina med språk och litteratur.

För att bara nämna lite bland mycket, mycket annat som händer i veckan… Vilken bok vill du ta med dig på en filt ut i det gröna?

Lina Arvidsson

Publicerad: 2012-05-07 10:00 / Uppdaterad: 2012-05-07 00:13

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?