Krönika

Vardagslyx

Igår blev jag, Anna Liv och Camilla bjudna på middag av självaste Tareq Taylor uppe på bokförlaget. Ja, det var inte bara vi, utan ett par bloggare till. Tareq som i vanliga fall driver Slottsträdgårdens Kafé i Malmö och lagar mat i SVT släpper nu en kokbok på Ica bokförlag med sina husmanskosts-klassiker.

Tareq och Anna Liv

I nya boken vänder han sig till alla som har mist inspirationen, glädjen och tiden att laga mat. Enligt Tareq tar det inte tid att laga riktig husmanskost varje dag i veckan, allt som krävs är lite planering.

Råvarorna

Vi fick följa med in i köket till råvarorna, kryddorna, pannorna och spisarna som behövdes för att laga till en boeuf bourguignon. För mig som knapp ens sätter min fot i köket om det inte handlar om att baka kakor, för det gör jag med glädje, klamrade mig fast vid mitt vinglas. Men det blev aldrig avancerat, aldrig svårt, aldrig krångligt.

Tareq lagar mat

Ödmjukt frågade Tareq oss om vi alla tyckte om persilja eller om det var någon som hade något emot vitlök. Och som alternativ till fläsket till äggakakan fanns ugnsbakad svamp. För att alla skulle hitta något de gillade. Och gott var det!

Boeuf bourguignon

Till och med jag som gör allt för att undvika köket sa till min kille imorse att jag kan laga middag ikväll. Nej, jag la ingen högrev i ugnen över natten (för det är det som är knepet) men jag kokade väl en soppa och gjorde några kakor av den där mördegen som fanns i kylen. Och kan Tareq få mig inspirerad till enkel vardagslyx kan han få vem som helst att bli det!

Tareq och Emelie

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-03-06 21:00 / Uppdaterad: 2012-03-06 21:01

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?