Nyhet

Vecka 46 handlar om våldsbrottslingar, rockstjärnor och Knausgård

I Stockholm får böckerna denna vecka konkurrens av en filmfestival. Men fördelen med en god bok är att man kan bära den med sig överallt och plocka upp den, dyka ner i den när och var man har lust. En bok väntar också på en tills man har tid.

023

Lina skriver om Karl Ove Knausgårds Min Kamp 3 på måndag. Hon är inte helt övertygad.

På fredag skriver jag om Johan Theorins Sankta Psycho . Det är en som titeln antyder en psykologisk spänningsroman som utspelar sig i så skilda världar som på förskolan samt i de mörka kulverterna till Sankta Patricias regionklinik, där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Det är en historia som framkallar kalla kårar, men som också är gripande i sin skildring av människors ensamhet och utsatthet.

På lördag recenserar vår gäst, Peter Johansson augustprisnominerade Välkommen till den här världen av Amanda Svensson. Han tycker att rastlösheten, törsten och äventyret är centrala motiv och i en flyhänt Svenssons tappning känns de både nydanade och okonstlade, trots, eller kanske tack vare, det slitna triangeldrame-temat

På söndag skriver Niclas om boken Rockstjärnan som gud glömde av Kee Marcello. Den forne gitarristen i Europe berättar ganska underhållande om sitt liv med kokain i överflöd, skatteflykt och villiga tjejer. En svensk The Dirt tycker Niclas.

Detta och mer därtill bjuder vi på Dagensbok er på denna kylslagna novembervecka.

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-11-14 10:00 / Uppdaterad: 2011-11-13 23:35

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?