Nyhet

Sommartider och sådant.

Det har varit en tung helg. Mitt och många andras hjärtan blöder när vi tänker på terrorattacken i Norge. Ofattbart, fruktansvärt och smärtsamt onödigt. Den begåvade sångerskan Amy Winehouse dog rockstjärnedöden och sällar sig numera till 27 Club. Ord blir så små i sammanhangen så jag stannar där.

Är alldeles nyss hemkommen ifrån sydeuropa och har plöjt ett antal pocketböcker på turnén. Har också iakttagit andra läsande medmänniskor. På stranden läser vi alla gärna och kanske helst deckare. Förutom portugiser och spanjorer visade det sig. De pratar och pratar när de är på beachen. När de åker buss och tåg sover de. Jag såg faktiskt inte en enda som ens höll i en bok.

227

Vi har nått vecka 30 och dagensbok.com har naturligtvis massor att bjuda på. Här är lite av det som vi delar med oss av:

På tisdag har Ingrid läst boken Framgång med Facebook skriven av Nina Jansdotter. Den var rätt intetsägande tycker Ingrid.

På onsdag recenserar Richard A:lfr-d V:stl-nds Staden i mitt hjärta – poesi och transpiranto i Grönköping vilket enligt honom var en ohejdad njutning att läsa.

På torsdag recenserar Björn två romaner om manlig skolgång: Philip Roths Indignation, som inte är i närheten av Roths bästa, och som bonus Paul Murrays Skippy Dies som är en av de bästa svarta komedier Björn läst på mycket länge.

På söndag blir det en recension av Gracie av debutanten Veronika Malmgren. Den handlar om tonåriga Klara som är utbytesstudent i en liten håla i USA, och mest om henne vänskap med den karismatiska Penelope. En bok om att väga vänskap mot kärlek, om att längta bort och att vilja vara kvar. Och om att åka bil. Fin bok tycker Alice som läst och skriver om den.

Passa på att byta lite böcker med varandra gott folk, och läs!

277

Anna Liv Lidström

Publicerad: 2011-07-26 00:58 / Uppdaterad: 2011-07-26 14:55

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?