Krönika

Bokbloggarträff med bokbloggarmaffian

Vi bokbloggare kan ses i grupp på diverse förlagsevenemang och givetvis på bokmässan men vi  träffas också på eget initiativ. I tisdags hade jag min bloggträffsdebut på den libanesiska restaurangen Underbar på Drottninggatan i Stockholm.

Bokbloggarträff:Anna Liv

Vi var ett stort gäng som träffades för att äta, dricka vin, snacka böcker och även byta böcker med varandra.

Tre gamla böcker bytte jag bort och tre nya böcker kom jag hem med. Alltså inget som förändrade balansen i bokhyllan som dignar av fynd men det blev i alla fall en uppfräschning av bokhyllan.

Bokbloggarträff

För mig som är mer eller mindre ny i den här världen var det många nya ansikten att bekanta mig med runt bordet.

Med på träffen var jag, Anna Carlén och Anna Liv Lidström som representerade dagensbok.com. Sällskap hade vi av Anna – Bokstävlarna, Jessica från Bokhora, Jessica – Bokbabbel, Carina – Bokbiten, Susanne – Any moment called now, Helena – Dark places, Maria – Paperback lover, Marie – En och annan bok, Lisa – Pantalaimone, Sara – Feuerz3ug, Ann-Sofie – Ooofbok och sist men inte minst Jessica – Ord och inga visor som samordnade hela träffen. Tack för det! Det var trångt som ni förstår men kul var det.

Bokbloggarträff

Somliga har beskrivit diskussionerna som fördes runt bordet som ett vilt twitter-flöde. Vilt pratades det i alla fall. Nästan så jag tyckte lite synd om det par som satt bakom oss och försökte ha en romantisk middag. Vi avhandlade ämnen som bröllop, katter, Game of Thrones, mängder med andra böcker och författare, jobb och studier samt annat mer eller mindre trivialt men trevligt som nagellack och Converse.

Jag hoppas på fler träffar liknande denna och ännu fler nya litterata bekantskaper i framtiden.

Jag hann tyvärr inte prata lika mycket med alla men hoppas kunna ta igen det rejält på Internet och när vi förhoppningsvis ses nästa gång.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2011-06-02 19:55 / Uppdaterad: 2011-06-05 11:14

Kategori: Krönika

4 kommentarer

låter supertrevligt önskar (nästan) att jag hade varit där!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-06-03 00:11
 

Det låter oerhört trevligt! Men – var är de manliga bokbloggarna?

Sandra Oregistrerad 2011-06-07 16:33
 

Bra fråga, de är överlag färre än de kvinnliga men det vore roligt om fler ville göra oss sällskap. Här på Dagens bok finns det ju många manliga skribenter å andra sidan.

Camilla Hällbom Redaktionen 2011-06-08 13:41
 

jag kan även rekommendera http://bokfetischist.se/ som drivs av tre män!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-06-08 15:05
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?