Krönika

Inför Bokmässan 2011

Det är en stor dag för boknördar – dagen då programmet för årets Bokmässa i Göteborg släpps. Jag är å ena sidan lite besviken. Bara tre (eller möjligen fyra) seminarier tycks handla om poesi. Å andra sidan är jag förväntansfull och peppad. Det här är nämligen tänkt att bli ett premiärår på mässan för mig. Året då bokmässeoskulden ryker och jag själv får se vad det egentligen är, det där som alla pratar om.

Jag tänker såhär. På torsdagen och fredagen finns några seminerier som intresserar mig men den stora dagen verkar vara lördagen. Min önskeplan är att börja med seminariet som heter Bokcirklar överallt – om en ny folkrörelse på torsdagen, för att sedan fortsätta med Prinsessor och drakar, Dödsorsak:kvinna och lite senare Pippi och Lisbeth Salander – men den blyga flickan då? På fredagen vill jag se En annorlunda kärleksroman och Mens, onani och engångsligg. Lördagen skulle kunna ägnas åt 00-talets lyrik, Att vara och bli en människa, Avundens bittra besvärjelse…etc etc i all evighet.

Ja, egentligen vill jag gå på nästan allt, men det går ju inte. Kommer jag ha möjlighet, eller ens ork gå på allt som jag har tänkt? Förmodligen inte.

Jag har hört att man blir rätt trött av den där mässan också.

Anna Carlén

Publicerad: 2011-05-25 18:00 / Uppdaterad: 2011-09-13 13:05

Kategori: Krönika

4 kommentarer

Hej Anna!

Vad kul med nya bokmässebesökare! Jag tror inte att du kommer att bli besviken – särskilt inte när det gäller poesin. Utöver de seminarier som du hittat i seminarieprogrammet så har vi även Rum för Poesi fre-lör. Ett helt rum enkom tillägnat poesiförfattare, inte bara från Sverige utan från hela världen! I Rum för Poesi kan du lyssna på uppläsningar från morgon till kväll. Varmt välkommen i september!

Hanna Johansson, webbredaktör, Bokmässan Oregistrerad 2011-05-30 10:44
 

man blir trött av att man måste stå i en monter klockan tidigt och inte kom isäng förrän klockan sent… kan man ligga kvar på hotellrummet till 11 och bara gör det man vill så är det lättare

kettil Oregistrerad 2011-05-30 14:37
 

Hanna: Det låter ju jättebra med så mycket poesi. Kul!

Anna Carlén Redaktionen 2011-05-30 20:50
 

rum för poesi är ju mässans räddning från allt sorl och trängsel. brukar spendera ett par timmar om dagen där inne!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-05-31 00:17
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?