Nyhet

dagensbok.com söker 2 skribenter

Vi förnyar vår redaktion och söker därför 2 skribenter.

På dagensbok.com publiceras varje dag minst en ny recension av en aktuell bok. Vi som skriver arbetar ideellt och vi läser alla sorters böcker, men tonvikten ligger på skönlitteratur. dagensbok.com publicerar också litteraturnyheter, krönikor och olika litteraturrelaterade teman. Sajten har funnits sedan år 2000, och har hela tiden fått en större läsekrets. Idag är vi en av Sveriges mest lästa litteraturbloggar med omkring 25 000 individuella träffar varje månad. Vårt arkiv innehåller recensioner av ca 4000 böcker.

Som skribent för dagensbok.com läser och skriver du regelbundet recensioner av aktuell litteratur. I nuläget innebär det en recension ca var tredje vecka. I redaktionen ingår idag ett femtontal skribenter spridda över hela landet, under ledning av en redaktionsgrupp som ansvarar för sidans drift och utveckling. Det finns även möjlighet till att skriva litteraturrelaterade krönikor och artiklar, göra författarintervjuer och komma med egna idéer om vad du vill göra med sidan.

Självklart har du ett genuint litteraturintresse, men du får gärna vara smal eller bred, nörd eller folklig. Du ska också ha vana av att skriva, men det behöver nödvändigtvis inte vara recensioner, ett personligt tilltal och stil räcker långt. Har du erfarenhet av html är det meriterande. Eftersom vår mötesplats är på webben kan du befinna dig var som helst i Sverige.

Allt arbete med dagensbok.com sker i nuläget ideellt men vi erbjuder del i ett spännande sammanhang med engagerade redaktionsmedlemmar och en sida att utveckla dina idéer på. Vi tar aktiv del av litteratursverige, åker på mässor, deltar på releaser, pressinbjudningar och andra litteraturrelaterade evenemang. Du får självklart behålla de böcker du skriver om.

Skicka din ansökan med personligt brev där du berättar om dig själv och vad för litteratur du vill skriva om, samt CV till emelie.novotny@dagensbok.com. Bifoga även textprov som recension av en aktuell skönlitterär- eller faktabok, artikel, reportage eller skönlitterär text. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april, men hör gärna av dig så snart som möjligt då vi kan tillsätta platserna tidigare.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-03-28 10:00 / Uppdaterad: 2011-06-16 09:51

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?