Nyhet

dagensbok.com söker 2 redaktörer

Vi förnyar vår redaktion och söker därför två redaktörer.

På dagensbok.com publiceras varje dag minst en ny recension av en aktuell bok. Vi som skriver arbetar ideellt och vi läser alla sorters böcker, men tonvikten ligger på skönlitteratur. dagensbok.com publicerar också litteraturnyheter, krönikor och olika litteraturrelaterade teman. Sajten har funnits sedan år 2000, och har hela tiden fått en större läsekrets. Idag är vi en av Sveriges mest lästa litteraturbloggar med omkring 25 000 individuella träffar varje månad. Vårt arkiv innehåller recensioner av ca 4000 böcker.

Som redaktör ingår du i vår redaktionsgrupp om 4-5 personer och sköter sidans drift och utveckling. Du kommer även att skriva recensioner och andra litteraturrelaterade inlägg så som krönikor och litteraturnyheter. I redaktionen ingår ytterligare ca 15 skribenter utspridda över hela landet.

Du som söker som redaktör ska vara engagerad, ha många egna idéer om vad du vill göra med dagensbok.com, men framförallt ha tid att vara med och utveckla vår sida. Ett genuint litteraturintresse är ett måste, men du får gärna vara smal eller bred, nörd eller folklig. Du ska också ha vana av att skriva, men det behöver nödvändigtvis inte vara recensioner, ett personligt tilltal och stil räcker långt. Eftersom regelbundna redaktionsmöten är en del av arbetet måste du befinna dig i Stockholm med omnejd. Har du erfarenhet och intresse av ekonomi, annonsering och marknadsföring eller html och webbutveckling är det meriterande.

Allt arbete med dagensbok.com sker i nuläget ideellt men vi erbjuder del i ett spännande sammanhang med engagerade redaktionsmedlemmar och en sida att utveckla dina idéer på. Vi tar aktiv del av litteratursverige, åker på mässor, deltar på releaser, pressinbjudningar och andra litteraturrelaterade evenemang. Du får självklart behålla de böcker du skriver om.

Skicka din ansökan med personligt brev där du berättar om dig själv och vad du kan göra för att bidra till utvecklingen av dagensbok.com, samt CV till emelie.novotny@dagensbok.com. Bifoga även textprov som recension av en aktuell skönlitterär- eller faktabok, artikel, reportage eller skönlitterär text. Vi vill ha din ansökan senast den 30 april, men hör gärna av dig så fort som möjligt då vi kan tillsätta platserna tidigare.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-03-28 10:00 / Uppdaterad: 2011-06-16 09:50

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?