Nyhet

Lloyd Alexander död

Den amerikanske författaren Lloyd Alexander gick ur tiden den 17 maj, två veckor efter sin frus död. Mest känd kanske han var för sin prisbelönade ungdomsfantasy-svit Prydainkrönikan skriven mellan 1963 och 1968. För mig och många med mig började sf/fantasyintresset med de där böckerna om grisskötaren Taran och hans äventyr och jag kan fortfarande minnas känslan och lukten av de där skolbiblioteksinbundna volymerna och hur lätt man försvann in i de där berättelserna. Många betydligt tjockare och vuxnare fantasysviter på samma tema har kommit efteråt, men inte nödvändigtvis någon bättre.

Lloyd Alexander blev 83 år gammal och hans sista novell "The Golden Dream of Carlo Chuchio" planeras till augusti.

Magnus Rolöf

Publicerad: 2007-05-22 14:34 / Uppdaterad: 2011-02-17 19:33

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?