Krönika

Det var tider det.

Jag minns tiden då jag började läsa böcker. Det var väl i tredje eller fjärde klass som jag hittade böckerna som tilltalade mig och fick mig att släppa allt, Biggles.
Denne pilots öden och äventyr fick mig att drömma om spännande uppdrag i luften där fienden besegrades och jag själv tog över Biggles roll som hjälten som räddade världen.
Mitt flygintresse började tidigt då min pappa var och fortfarande är, tokig i allt med vingar på.
Jag köpte själv och fick Bigglesböckerna i julklapp och födelsedagspresent och snart kunde jag stoltsera med ett tjugotal titlar i bokhyllan. Dessa böcker läste jag sedan om och om igen. Ofta satt jag försjunken i favoritfåtöljen en hel helg och avverkade den ena boken efter den andra.
Idag, 25 år senare, är tiden mer knapp. Med familj handlar det ofta om att utföra en stillsam balansakt mellan familjelivet och den lilla, lilla tid man får för sig själv. Ofta har jag tre till fem böcker på gång samtidigt och för det mesta vill jag läsa mer än vad jag klarar av för stunden. Allt som oftast slutar min lilla tid för mig själv med ett tyst snarkande i soffan och boken på magen.
Dock tänker jag ofta tillbaka på mitt gamla pojkrum, där jag satt omgiven av bilder på flygplan, fåglar, lastbilar och Iron Maiden. De där mörka och kyliga hösteftermiddagarna när man kom hem från skolan, tände lampan vid fåtöljen och sjönk ner, fast besluten att tillsammans med flygaresset Biggles, rädda den hjälplösa världen. Det var tider det.

Niclas Müller-Hansen

Publicerad: 2006-12-12 17:33 / Uppdaterad: 2006-12-12 17:33

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?