Nyhet

Stieg Larsson skrev årets deckare

Inte helt oväntat blev det Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden" som utsågs till årets svenska deckare av Svenska Deckarakademin. Både "Flickan…" och föregångare "Män som hatar kvinnor" har hyllats nära nog unisont och sålt som smör i solsken. "Flickan…" är andra delen i Larssons så kallade Millennium-triologi. Ovanligt nog för en debutant så utgavs "Män.." postumt, eftersom Larsson avled 2004. Sorgligt att han inte fick uppleva den enorma, och mycket välförtjänta succé hans böcker rönt. Den tredje delen av serien är klar, men för iallafall mig är väntan på utgivning redan alldeles för lång.

Till bästa utländska deckare utsågs Phillipe Claudels> "Grå själar".

Anna Larsson

Publicerad: 2006-11-26 19:40 / Uppdaterad: 2006-11-26 19:40

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?