Nyhet

Nelson Mandela som seriehjälte

Nelson Mandelas liv har blivit serietidning. Den sydafrikanske frihetshjältens erfarenheter och ideal ska göras tillgängligt för landets unga – och inte minst för dess fyra och en halv miljon analfabeter – genom serietidningar i miljonupplagor. Nio delar är planerade och den femte kommer ut nu i slutet av september. Tidningarna delas ut gratis i Sydafrikas alla skolor, som bilagor i dagstidningar och tidskrifter och till gruvarbetare och ska så småningom finnas att tillgå på alla landets elva språk. Bakom satsningen står stiftelsen Nelson Mandela Foundation.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-09-26 13:46 / Uppdaterad: 2006-09-26 13:46

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?