Nyhet

Bok & Bibliotek 2006

Nu är programmet till årets bokmässa i Göteborg klart. 21 – 24 september samlas 743 författare och andra deltagare från 34 olika länder till 444 olika seminarier. Därtill kommer förstås omkring 800 utställare och en mängd monteraktiviteter av olika slag.

Tema för årets mässa är yttrandefrihet, som i år även får en egen scen. Internationella PEN och International Publishers Association är med och arrangerar seminarier på temat, bland annat om yttrandefrihet kontra upphovsrätt och yttrandefrihet kontra religion. Dessutom naturligtvis läslust, barn- och ungdomslitteratur och en rad prisutdelningar. Bland annat får Jonas Hassen Khemiri årets P O Enquist-pris.

Författare som deltar är bland många andra Orhan Pamuk, Eoin Colfer, Frank McCourt, Yvonne Hirdman, Hanne-Vibeke Holst, Jonas Gardell, Göran Palm, Unni Drougge, Johannes Anyuru, Sara Stridsberg och Mikael Niemi. Författare som uppmärksammas är bland andra William Shakespeare, Arthur Conan Doyle, Charles Darwin, Alva Myrdal, Sigmund Freud, Artur Lundkvist, John Lennon och Cornelis Vreeswijk. Det blir också bibliotek, olja, hämnd, världslitteratur, översättande, skola, fotboll, latin, poesi, nationalism, science fiction, sex, arkeologi, medicin, krig, regnbågsfamiljer, japanska tecken, kinesiska spel, arbetarlitteratur, danska, drottningar, teater och en hel del till.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-06-06 10:25 / Uppdaterad: 2006-06-06 10:25

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?