Nyhet

Sarkozy stoppar biografi

Frankrikes hårt kritiserade inrikesminister Nicholas Sakozy har stoppat en biografi över exfrun Cecilia. Uppgifter gör gällande att Sarkozy kallade upp förläggaren på sitt kontor och fick honom att ställa in lanseringen. Bokens utgivning är nu stoppad på obestämd framtid. Föremålet för biografin uppger att hon ångrade sig när hon insåg hur mycket av privatlivet som skulle fläkas ut och bad exmannen om hjälp. Tidigare hade nämligen Cecilia Sarkozy samarbetat med författaren Valerie Domain. Sarkozy, som allmänt antas bli de konservativas nästa presidentkandidat har fått hård kritik för sitt sätt att hantera kravallerna häromveckan, och frågan är om inte hans agerande i den här frågan bara gör honom än mer impopulär hos stora delar av den franska allmänheten.

Anna Larsson

Publicerad: 2005-11-22 10:34 / Uppdaterad: 2005-11-22 10:34

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Kanske lite petigt, men vadå "än mer impopulär"? Opinionsmätningar visar ju på att han snarare är mer populär efter sitt sätt att hantera kravallerna. Den stora förloraren är Chirac som framstått som helt handlingsförlamad.

M Oregistrerad 2005-11-22 18:22
 

Lite mer komplicerat än så. Det är inte en fransk presidents roll att gå ut tidigt i ett inrikespolitiskt skede , men väl en inrikesministers. För övrigt fick han 72% stöd för sitt sätt att agera.
Frånsett detta vore det intressant med en mer insatt och detaljerad version om vad som låg bakom att boken drogs in….

c Oregistrerad 2005-11-25 14:38
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?