Krönika

Serier på nätet – listan

Detta är de två av en krönika. Denna länk tar dig till del ett

Ett urval

Genom "Comic Alert" har du möjlighet att hitta en enorm mängd serier. Det är så många att man inte kan gå igenom dem själv så här kommer ett sammandrag av min egen rss. Det är ingen större poäng med att skriva om de serier du redan känner till så jag koncentrerar mig på det där nya och spännande vi pratade om tidigare.

Seriens namn är länkat till dess webbplats.

"Ctrl+Alt+Del" av Tim Buckley
Mycket dataspelshumor i enkla raka strippar med enkla raka bilder och mjuka sköna färger. Inte mycket att haka upp sig på här inte. Jag gillar detta men jag vet inte riktigt varför. Bra är det hur som helst. Buckley funderar också på att starta ett World of Warcraft-guild på samma server som "PvPonline" och "Penny Arcade". Mer om det nedan.
Betyg: 6

"Filthy Lies" av Enigma
Sitcom i serieform. En religiös bög, en satanist som läser en kurs i "mad science" på universitetet och en talande stek. En intressant mix av individer och ofta med rätt skarp samhällskritik.
Betyg: 7

"Mac Hall" av Matt Boyd
Snygg serie som tyvärr kommer ut lite för oregelbundet men tack vare rss får vi enkelt reda på när det faktiskt finns något nytt att läsa. En hel del vardagshumor och en del dataspels- och näthumor. Troligtvis spelar upphovsmännen "World of Warcraft" eller "Halo 2" istället för att göra något vettigt som att skapa mer serier.
Betyg: 7

"Penny Arcade" av Krahulik och Holkins
Här handlar det om dataspel i allmänhet och World of Warcraft i synnerhet (i alla fall just nu). Formatet på stripparna varierar rejält. En frihet man kan ta sig när man inte är bunden av pappersstorlekar. På en server har de två olika guilds för sina läsare med totalt ca 800 medlemmar. Dessa skapades som svar på att Kurtz – som är skaparen av "PvPonline" – skapade guildet "Panda Attack" där. Det båda serierna har en lång historia av gemytlig rivalitet.
Betyg: 9

"PvPonline" AV Scott R. Kurtz
Vi följer redaktionen bakom speltidningen PvP (Player vs. Player) och det handlar oftast om dataspel även om Kurtz inte är lika renlärig som "Penny Arcade"-killarna. Se upp för jättepandanÂ…
Betyg: 8

"Queen of Wands" av Aeire
Rolig och intressant. Aerie leker en hel del med formatet genom udda placerade textrutor och andra intressanta grepp.
Betyg: 5

"Scary Go Round" av John Allison
Samlingens dokuserie om än att par stora steg intelligentare. Det är i stort sätt samma historia som fortsätter och vi får följa dem i vardagliga situationer om än något mer absurda än de jag ställs inför regelbundet men i alla fall. Jag har inte följt "Scary Go Round" som jag borde. Lovar bättring. Ska nog försöka köpa ett album, jag tror den fungerar bättre i det formatet för mig.
Betyg: 5

"Sexy Losers" av HARD
Humor och värme om sexualitet och nekrofili. Sanslöst och vettlöst. Här har du ett smakprov. Tyvärr kommer det nya serier alldeles för sällan.
Betyg: 7

"Sinfest" av Tatsuya Ishida
En svartvit serie rent tecknad med en touch av manga. Rätt ofta med tungt anti-bush-tema och ofta på gränsen till det anarkistiska. Smart, rolig, intressant och spännande. Jag skulle gissa att den inom kort komer till en en serietidning nära dig. Tatsuya Ishida är ett namn du inte hört för sista gången.
Betyg: 9

"Something Positive" av R K Milholland
Ofta både hård och väldigt underhållande. Detta är en serie man antingen älskar eller hatar. Jag älskar den men har fortfarande lite svårt att följa den konstigt nog. Milholland var nära att lägga ner serien men när läsarna såg till att han tjänade lika mycket på serierna som på sitt gamla jobb sade han upp sig istället. Bra.
Betyg: 8

Björn Hagström

Publicerad: 2005-08-15 22:59 / Uppdaterad: 2005-08-15 22:59

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?