Nyhet

Susanna Clarke vann The Hugo Award

Susanna Clarkes debutroman "Jonathan Strange and Mr Norrell" vann pris för bästa bok vid The Hugo Awards. Priset delades ut vid science fictionfestivalen i Glasgow. Galan har fått sitt man efter science fictionpionjären Hugi Gernsback, utgivare av tidningen "Amazing Stories" och bokpriset är det största inom sin genre.

Boken, som även nominerades till The Booker Prize förra året, utspelar sig i ett alternativt universum under 1800-talet, där Napoleons stolta armé besegras av en flotta som flyger bland molnen. Motiveringen till priset var "the spell it has cast over the science fiction world".

Anna Larsson

Publicerad: 2005-08-10 12:57 / Uppdaterad: 2005-08-10 12:57

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?