Nyhet

Bonniers delar ut arbetsstipendier

Arbetsstipendier på vardera 20.000 kr delas ut av Albert Bonniers Stipendiefond för Yngre och Nyare författare till tre av förlagets egna författare. Dessa är Anna Hallberg, Tuija Nieminen Kristofersson och Niklas Qvarnström.

Anna Hallberg debuterade 2001 med den mycket uppmärksammade diktsamlingen ”Friktion” som utlöste en debatt i dagspress om form kontra innehåll. Förra året kom hon ut med ”På era platser", som också nominerades till Nordiska rådets litteraturpris. Tuija Nieminen Kristofersson, som ursprungligen kommer från Finland men idag har en tjänst som lektor på Växjö universitet, fick sin fjärde diktsamling, "Någon gång regn i Ngorongoro", utgiven förra året. Niklas Qvarnström gav 2001 ut boken "Memento Malmö", innehållandes essäer om hemstaden. Han medverkar också med en novell i förlaget Vertigos samling "Perversioner" från 2003. Qvarnström debuterade i den skönlitterära genren förra året med romanen "Grand Zero".

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2005-03-07 12:30 / Uppdaterad: 2005-03-07 12:30

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?