Nyhet

Vecka 13: Feministisk debatt, Textival och vackra novellixer

Snö igen i Skåne, jag vet inte hur ni andra har det? Men vare sig det är snö eller sol recenserar vi på dagensbok förstås böcker som vanligt.

Idag skriver jag om Maria Svelands redan omtalade debattbok om antifeminismen, Hatet, som tar sin början i det hotbrev hon läste upp i Svts ”Uppdrag granskning”. Boken samlar på ett bra sätt hur feminism har blivit ett skällsord de senaste åren, och hur detta skett parallellt med fascismens och rasismens utbredning i Europa. Mer allvarligt än en liten vit kränkt man som slänger ifrån sig några stavfel, alltså. Jag rekommenderar alla att läsa.

Igår skrev Alice om boken Atlas över avlägsna öar: Femtio öar som jag aldrig besökt och aldrig kommer att besöka av Judith Schalansky. Alice utlovar en ilning av förtjusning inför de olika platser som finns på denna värld, trots att författaren inte alls romantiserar dessa.

Vi avslutar veckan med Textival på fredag, från vilken Kari rapporterar. Det kommer även att bli ett tema med noveller, nya små godingar från Novellix. Namn som Klas Östergren, Ulrika Kärnborg och Stina Stoor utlovas… Alice påpekar att Novellix form denna gången är något utöver det vanliga i skönhet.

Och söndagen fylls med en recension av Marie som läst Bruna pennor – nazistiska motiv i svenska kvinnors litteratur av Bibi Jonsson, en bok hon kallar både intressant, faktaspäckad och välskriven.

Och däremellan mycket, mycket mer förstås! Kommentera gärna vad du själv tycker om böckerna vi recenserar.

Lina Arvidsson

Publicerad: 2013-03-26 21:40 / Uppdaterad: 2013-03-27 21:54

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?