Krönika

Postsemestersyndrom

Jag har inte varit på semester i mer än två veckor, ändå känns det som en ny värld här hemma. Det är som Anna C konstaterade det i nyhetsutskicket för den här veckan, att det är den här tiden på året som det händer grejer.

Inte nog med att bokrean drar igång på onsdag så startas det nya förlag. Piratförlaget får en lillasyster i Lilla Piratförlaget som kommer att ge ut förlagets barnboksförfattare och helt nya Nero förlag kommer att ge ut välskriven och underhållande skönlitteratur med svärta och värme, förhoppningsvis något att hålla ögonen på framöver.

Billigaboken.se är en ny nätbokhandel som säljer böcker från förlagens restlager vilket gör att priserna ofta är riktigt bra. Att titlarna är de som förlagen själva inte har lyckats sälja bådar kanske inte så gott, men ett eller annat fynd kan säkert göras.

Tyvärr innebär semestrar också att man missar sådant som man gärna vill vara med på, som release för vårens kanske viktigaste bok Du ser Draken genom fönstret – om att förlora sin mamma och själv bli en av Charlotte Qvandt.

På lördag öppnar Kulturhuset sin våning 2 och biblioteket TioTretton för alla mellan tio och tretton år där det finns mycket mer än bara böcker. På TioTretton kan man laga mat, läsa läxor, göra film eller bara vara. Kanske kan man slinka in trots att tonåren sedan länge är passerade.

Och imorgon är det dags för Copacabanas Litterära Tisdagsklubb (CLT) igen, den här gången gästas CLT av Maria Zennström och Anna Lytsy. ”Om att begära och att bli begärd. Om brist, saknad och utfyllnad. Om att erövra sitt begär och stanna i det. Om att bli till och tillintetgöras i den andres blick. Om att varken ha tillräckligt för att ge eller kunna få nog.” skriver CLT i sin inbjudan. Jag törstar efter litterära evenemang efter dagar på stranden. Hoppas att vi ses där!

Emelie Novotny

Publicerad: 2011-02-21 22:30 / Uppdaterad: 2011-02-21 22:35

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?