Nyhet

”Dracula” får uppföljare

Vänta nu, säger ni. Har inte den fått ett par uppföljare redan? Jovisst har den det; sen Bram Stoker skrev om den bitske greven 1897 har det kommit böcker, pjäser, filmer, TV-serier… om jag säger att det finns tusentals verk där han dyker upp är det antagligen ingen överdrift.

Skillnaden med Dracula: The Un-Dead är att det minsann är den första uppföljare som fått familjen Stokers officiella godkännande. (Vilket egentligen spelar mindre roll eftersom Dracula bevisligen inte är copyrightad längre, men men.) För att verkligen säkerställa att kvaliteten upprätthålls är den också skriven av Brams ättling Dacre Stoker – hans debutroman, till och med.

Frågan jag inte riktigt kan skaka av mig är a) hur många människor består släkten Stoker av idag, och b) hur länge har Dacre letat efter ett sätt att bli publicerad? Men nu ska vi inte vara cyniska här. Det finns säkert nya vinklingar att hitta på Dracula så här i Twilight-tider. (Och med tanke på hur mycket jag för tillfället njuter av Pride And Prejudice And Zombies borde jag kanske sluta kasta sten i det här glashuset.)

Björn Waller

Publicerad: 2009-04-23 16:07 / Uppdaterad: 2009-04-23 16:07

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?