Recension

: Vandringsturer på Kungsleden
Vandringsturer på Kungsleden Annika Berggren
2008
Vildmarksbiblioteket
7/10

Med kåsan nära till hands

Utgiven 2008
ISBN 9789197554237
Sidor 160
Illustratör Samuel Svärd

Om författaren

Annika Berggren är frilansskribent, uppvuxen i Vittangi, och skriver oftast artiklar om friluftsliv och natur.

Sök efter boken

Nu är visserligen årets semester redan inbokad, men nästa år tror jag det blir Kungsleden igen!

Denna lilla bok (någon cm i tjocklek och ca 15 cm hög) får mig att vilja styra kosan mot Abisko och Kebnekaise. Det var trots allt alldeles för många år sedan jag var där, och Annika Berggren har skrivit ihop texter som får mig att vilja återse alla topparna och stugorna längs vägen.

För att vara exakt beskrivs här 14 vandringsturer mellan Abisko och Kvikkjokk, inklusive omvägen till Kebnekaise och dess fjällstation.Turerna känns välbeskrivna, även om man självklart behöver en ordentlig karta med sig också – tar man bara boken med sig får man förlita sig på andra om man kommer bort.

Det som är bra här är, förutom den behöndiga storleken, att man får ordentligt med fakta såväl om det som finns runt lederna som om de olika namnen på samiska och om hur mygg fungerar (livsviktig information i fjällen!). I slutet finns även tips på packlistor och flera matrecept. Dessutom ska uppdateringar läggas ut på förlagets hemsida, sägs det i förordet.

Den som vandrar i naturen så fort den har ledigt kanske tycker att all info i boken är onödigt, men för de flesta, inklusive nybörjaren, finns här mycket matnyttig information.

Så skaffa den här och en biljett till Norrlandståget (om du inte redan bor högt upp i landet) till nästa semester, så får du friskluften och motionen på köpet.

Irene Elmerot

Publicerad: 2008-07-21 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-19 00:22

Kategori: Recension | Recension: #2988

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?