Recension

: Sune och hans värld - Trassel på nätet
Sune och hans värld - Trassel på nätet Sören Olsson & Anders Jacobsson
2004
Rabén & Sjögren
5/10

Allt för tjejerna

Utgiven 2004
ISBN 9129661625
Illustratör Monica Harrie

Om författaren

Sören Olsson, född 1964, och Anders Jacobsson, född 1963, är kusiner, och skriver tillsammans böckerna om bland andra Sune, Bert och Emanuel.

Sök efter boken

Vad gör man inte för att få en tjej eller en kille. Säg de som inte har ändrat sig. Klädstil eller beteende. Bara för att hoppas och tro att den snygge tjejen eller killen ska titta åt ens håll.

Ibland lyckas det. Då kan det hända att man blivit punkare utan att ha räknat med det bra för att han eller hon är det.

Sune är tjejtjusare och gör allt och lite till för att tjejerna ska lägga märke till honom. Just denna dagen har Sune bestämt att han är kär i en flicka som heter Kristina. Hon är lite konstig. Märklig och gillar lite annorlunda saker. Sune bestämmer att han ska visa vilken galen familj han har. Med fotografier, bildbehandlingsprogram och videokamera så lyckas han att framställa familjen som de märkligaste missfoster.

Vad Sune inte är medveten om är att Kristina lägger ut alla små filmer och bilder på nätet. Ryktet om den märkliga familjen sprids snabbare än maskrosfrön i vinden.

Det är en rolig historia, jag fnissar. Känner ju hela familjen Andersson vid det här laget och sakerna som händer är så typiskt dem.

Boken är en glad bilderbok. Med sidor i alla möjliga färger. Helt olik mina första böcker om Sune. Det här är ett sätt att sprida Sune till en generation yngre.

Tror att det här är böcker som kommer att gillas av de flesta lågstadiebarn. Bilderna är enkla och ser ut som på TV. Inte så konstigt eftersom böckerna bygger på en tv-serie. Personligen är jag inte så förtjust i teckningarna. Det är inte min favoritstil. Dessutom ser inte Sune ut som han gjorde när jag var liten. Det är alltså en ny Sune man möter i bilderböckerna. Är inte säker på att jag gillar det. När det gäller Sune så är jag kanske lite konservativ. Precis som att jag vill att Pippi Långstrump ska se ut som Inger Nilson och inte som en konstig plastig Disney-figur som är tecknad.

Lisa Johansson

Publicerad: 2004-12-03 00:00 / Uppdaterad: 2011-05-06 15:36

Kategori: Dagens bok, Recension | Recension: #1444

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?