Nyhet

Försäljningsrekord med nya Harry Potter

I helgen (21 juli) kom den femte boken om Harry Potter, "Harry Potter and the Order of the Phoenix", ut i handeln. Och den har redan satt nytt försäljningsrekord för böcker, uppger amerikanska medier. Borders Group rapporterar att 750000 exemplar såldes första dagen. Amazon.com skeppade iväg över en miljon böcker på lördagen, vilket gör att detta är den hittills största distributionsdagen för en enskild produkt i e-handelns historia. Engelska medier uppger att under de första försäljningstimmarna gick det åt 500 böcker varje minut.

Sammanlagt såldes över fem miljoner exemplar av "Harry Potter and the Order of the Phoenix" första dagen. Detta slår det gamla bokförsäljningsrekordet, som ”Harry Potter and the Goblet of Fire” stod för, den boken gick nämligen åt i ”endast” tre miljoner exemplar den första försäljningshelgen.

Det svenska förlaget, Tiden, planerar att ge ut den femte Harry Potter-boken nästa år.

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2003-06-23 14:37 / Uppdaterad: 2003-06-23 14:37

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?