Nyhet

Vecka 4 på dagensbok.com

faserland-omslagVeckan började med att Joel skrev om Faserland av Christian Kracht. En bok om ett vacuumförpackat nittiotals-Tyskland och en ganska vilsen själ. Joel gav den 7/10 i betyg.

 

 


Dave Eggers, Circle (omslag) I tisdags handlade det om Dave Eggers Circle, en kanske-precis-om-hörnet-dystopi, skulle man kunna säga. Mae är överlycklig över att få jobb på det heta, kreativa internetföretaget Circle, en sorts Facebook/Google/Twitter i ett, med, visar det sig snart, ambitionen att kartlägga precis allt om alla. Det är inte Eggers bästa, enligt Ella, men den ställer en hel del intressanta frågor om informationsteknologin, hur den kan och bör användas och inte minst om vilka den gör oss till.

 

 


Skogens_hemligheter_omslagIgår onsdag skrev Anna Liv om Jimmy Liaos Skogens hemligheter som är en fantastisk bilderbok om en ullig kanin. Det är Alice i Underlandet-inspirerat och befriande, menar Anna Liv.
 

 


Turist_omslagIdag skriver Daniel om Ruben Östlunds författardebut Turist, manuset till filmen med samma namn. Tyvärr fungerar berättelsen bättre på bioduken, tycker Daniel.
 

 


Bengt Liljegren Winston Churchill D. 2 (omslag)Eva skriver om Winston Churchill på fredag. Det är andra och sista delen av Bengt Liljegrens nyskrivna biografi,som inleds med och till allra största delen handlar om andra världskriget och om Churchills oerhört viktiga roll i detta krig. Enligt Eva är det en mycket välskriven bok, som kanske främst borde läsas av de som är riktigt unga just nu, så att historien inte glöms bort.
 

 


På lördag skriver Lina om en klassiker. Vilken det är får ni ses då.
 

 


Thomas Pynchon (V.)
På söndag skriver Tomas om Thomas Pynchons debutroman V. från 1963 för första gången på svenska. Så gott som alla Pynchons typiska maner som återfinns i senare romaner finns redan här i debuten, på gott och ont.
 

 


Anna Carlén

Publicerad: 2015-01-22 10:53 / Uppdaterad: 2015-01-22 10:53

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?