Nyhet

Vecka 1 på dagensbok.com

Veckan började med Björns recension av Michail Sjisjkins mästerliga och svårsammanfattade Venushår. En bok som hävdar tolkningens nödvändighet i en värld där översättningar måste gå åt alla håll.

 

 


På tisdag recenserar Ella Sara Hanssons seriealbum Torskarnas pride-parad, en kanske väl välbekant men samtidigt träffsäker och tokrolig uppgörelse med marknadsliberalismen och patriarkatet.

 

 


drottningen_av_rottnevik-johansson_nanna-27217388-2374837557-frntl

På torsdag skriver Lina om Nanna Johanssons och Kringlan Svenssons bok Drottningen av Rottnevik. Detta är deras första bok tillsammans, och det är en småstadsfars som emellanåt kör på lite för stora växlar, men också erbjuder stor underhållning.

 

 


På fredag recenserar Kari I svärmen-tankar om det digitala av den tysk-koreanska kulturfilosofen Byung-Chul Han. En liten bok att fundera länge över.

 

 


På lördag skriver Anna om franska Nina Bouraouis nya bok Standard, där författaren visar en ny sida av sitt skrivande, både när det gäller tema och stil.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2015-01-06 22:43 / Uppdaterad: 2015-01-06 22:43

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?