Nyhet

Vecka 51 på dagensbok.com

eva-susso-moa-eriksson-sandberg-8sakerdualdrigskullevaga-omslag

Igår skrev Ella om Eva Sussos och Moa Eriksson Sandbergs ungdomsroman 8 saker du aldrig skulle våga, om fyra tjejkompisar som vårterminen i nian utmanar varandra att göra olika pinsamma saker: sno skolans snyggaste killes kalsonger, skriva en sexnovell på nationella provet i svenska, sätta upp en bild av den egna rumpan på skolans anslagstavla och mer i samma stil. Enligt Ella kanske inte en av de där ungdomsböckerna som funkar lika bra för vuxna, men en charmig orgie i pinsamhet och självutforskande för tonåringar.


Idag skriver Anna om Nova Gullberg Zetterstrands andra bok I utlandet. Det är en diktberättelse om saga och barndom, framtid och dåtid. Om hur perioder och scener i livet etsar sig fast i en genom sitt språk och sina bilder. Det är en bok som växer under läsningen.

 

 


upprorsmakaren

På onsdag recenserar Lina Reza Aslans Upprorsmakaren – Berättelsen om hur Jesus från Nasaret blev Jesus Kristus. Det är en fackbok som försöker reda ut vem den verklige Jesus var, där påståenden från Bibeln möter den forskning som finns inom ämnet. Intressant läsning och en spännande dissekering av de mest inarbetade sägnerna enligt Lina.


Räkna-med-Simpsons-300x446

På torsdag recenserar Kari Räkna med Simpsons av Simon Singh. Kari tycker det är en trevlig och lättsam bok om de matematiska klurigheter som dyker upp i the Simpsons.


På lördag blir det Tema vego. Vegetariska och veganska kokböcker från olika förlag och författare.


Livet-utan-masker-300x403

På söndag recenserar Marie Maryse Condés självbiografiska roman Livet utan masker.

Marcus Stenberg

Publicerad: 2014-12-16 20:29 / Uppdaterad: 2014-12-16 20:29

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?