Nyhet

Vecka 8 på dagensbok.com – Barn- och ungdomsboksvecka

Sportlovstider brukar betyda barn- och ungdomsboksvecka på dagensbok.com. Så även denna februari. Och som vanligt samlar vi alla barn- och ungdomsböcker under en särskild temasida.

Rebecka började i måndags med Mary, spöket och resan genom natten – En spökhistoria med varm och hoppfull tvist.

Idag skriver Ella om Sofia Nordins apokalyps i Spring så fort du kan.

Igår skrev Anna Liv om Magnus Ljunggrens Drömtraktorn. En morgon när vännerna Daniel och Zeke genar genom skogen hittar de en övergiven traktor. Trasig, rostig, täckt av snö och samtidigt helt underbar. När de i skolan får till uppgift att laga något trasigt är det inget snack om saken. Traktorn! Dock ägs den av sura Gammelgösta, han med livsfarliga hunden. Drömtraktorn är en spännande ungdomsbok om vänskap, drömmar och traktorpulling.

Imorgon skriver jag om en bok för unga vuxna – Katarina Sandbergs debut Vi är inte sådana som i slutet får varandra. En befriande cynisk men också rolig och sårig roman om 20-åriga Cassiopeja och hennes liv och relationer under studentåren i Stockholm.

Senare i veckan blir det David Levithan-tema, när Ella recenserar flera böcker där Levithan samarbetar med andra. Det blir också en recension av Augustprisnominerade Lex bok, som Anna N har läst.

Ha ett fint sportlov fyllt av läsning!

Anna Carlén

Publicerad: 2014-02-19 21:54 / Uppdaterad: 2014-02-19 21:58

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?