Nyhet

Ny italiensk roman och författarbesök i Stockholm

Den 23 juni skriver vi på dagensbok.com om den stora snackisen den här våren, den nya italienska litteraturen. En av de romaner vi recenserar då är Allt kommer tillbaka av Nicola Laigioa. På måndag kommer den ut på Astor förlag, det lilla förlaget specialiserat på italiensk och spansk litteratur. Nicola kommer därför i början av nästa vecka till Stockholm för att lansera sin roman, som handlar om Italien på 80-talet ”ett decennium som förändrade världen i grunden”.

Nicola Lagioia, född 1973, brukar nämnas som en av de främsta i den unga italienska författargenerationen. Han har skrivit flera romaner och arbetar också som förlagsredaktör. Hans roman Allt kommer tillbaka belönades med det prestigefulla Viareggio-priset 2010.

Nicola Lagioia besöker Stockholm 29/5 – 31/5. Nedan ser ni var och när han framträder, jag tycker ni ska ta chansen!

Tisdag 29/5

14.00 Möte med Nicola Lagioia på Söderbokhandeln, Götgatan 37. Författaren ger en presentation av sin nya roman Allt kommer tillbaka på engelska.

19.00 Releasefest för boken och samtal med litteraturkritikern, författaren och journalisten Tomas Lappalainen på Teater Brunnsgatan Fyra.

Onsdag 30/5

18.30 Samtal med översättaren Helena Monti på Italienska Kulturinstitutet.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2012-05-26 10:00 / Uppdaterad: 2012-05-26 14:49

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?