Nyhet

Vecka 15 på dagensbok.com: Påsklov = barn- och ungdomsboksvecka

Idag inleder vi på dagensbok.com säsongens barn- och ungdomsboksvecka för alla påsklovslediga. Det innebär att vi den här veckan bara kommer att skriva om ungdomsböcker, och om så många ungdomsböcker som vi bara hinner med!

Anna N skriver idag om Lisa Bjärbos nya ungdomsbok Allt jag säger är sant. Där vi får träffa Alicia som hoppar av gymnasiet, börjar jobba på ett café och flyttar hem till sin mormor. Under veckan kommer vi att lotta ut två exemplar av Allt jag säger är sant med tillhörande anteckningsblock. Läs mer här hur du gör för att delta.

Dessutom blir det norska ungdomsböcker som Ella har läst. I Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg får vi möta fem tonåringar som hamnar i en tunnelbaneolycka. Romanen väckte stor uppmärksamhet när den kom ut i Norge i höstas eftersom den handlar om ungdomar i ett potentiellt terrordåd och gavs ut så snart efter massakern på Utøya i somras.

Resten får du ta reda på självUtan titelMen ta tag i tyglarna då!

Senare i veckan har jag läst ett helt gäng med hästböcker, det blir bland annat fortsättning på serien om Sigge i Äntligen Sigge, fler böcker i serien om Klara och en fristående hästbok i Men ta tag i tyglarna då!

Det kommer även att handla om döden i Lauren Olivers Resten får du ta reda på själv, en roman om hur man skulle leva sin sista dag om man fick möjligheten att leva om den. Klimatförändringar i Mitt klimatkatastrofala liv av Saci Lloyd som utspelar sig i London 2015. Det är extrem hetta och kyla om vartannat, fruktansvärda stormar, översvämningar och torka.

På lördag skriver vår återkommande gäst Charlotte Qvandt om Anna Charlotta Gunnarssons ungdomsroman Utan titel. Charlotte tycker att det är en viktig bok, eftersom den primärt inte handlar om att hångla eller inte hångla. Om att knulla eller inte knulla. Den handlar inte om hästar och inte om att vara utanför. Den handlar om att vara.

Dessutom mycket fler böcker att drömma sig iväg med, böcker att läsa lätt, andra världar att lära känna, vänskap, svartsjuka och förälskelser.

Vi hoppas självklar att du vill följa med oss genom läsningens bästa ålder i veckan!

Emelie Novotny

Publicerad: 2012-04-09 10:00 / Uppdaterad: 2012-04-09 11:22

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?