Nyhet

Vinnaren i adventskalendern är dragen

Vi på redaktionen gratulerar Kurt Werner till vinsten i vår adventskalender och tycker att det var kul att så många ville vara med. Hoppas ni tycker att adventskalendern och våra tidigare utlottningar under hösten har varit roliga. Nu tar vi en liten paus med det under våren.

Rätt svar i adventskalendern kan ni läsa här nedan, hoppas ni har lärt känna oss lite bättre nu.

1. När startades dagensbok.com?
2. År 2000

2. Vi firar snart att vi har fått många fler läsare. Med hur många procent har Dagensbok.com ökat sina individuella träffar per månad, det senaste året?
X. 50 %

3. En fråga utan svarsalternativ idag. Vilka tre skribenter på Dagensbok.com ingår i redaktionsgruppen?
Emelie Novotny, chefredaktör
Anna Carlén, redaktionsassistent
Camilla Hällbom, annonsansvarig

4. Vad heter Dagensbok.coms ansvarige utgivare?
Kal Ström

5. Dagensbok.com bjuder ju ibland in gäster att recensera på sajten. En del kända, en del okända och en och annan som sedan uppgått i redaktionen har det blivit under åren – sammanlagt närmare 300. Vem var den allra första gästrecensenten på dagensbok.com?
X. Marcus Birro

6. När vi gjorde temasida om Japan för några år sedan var det många svenska läsare som skrev om japanska författare. Vi tyckte att det vore roligt med också det motsatta, en japansk läsare som tyckte till om svensk litteratur. Junko Ikegami gästrecenserade Tanoshii Mumin ikka. Den är skriven av finlandssvenska Tove Jansson. Vad heter boken i original?
2. Trollkarlens hatt

7. Vilken kvinnlig författare har än så länge inte tillägnats en temasida på dagensbok.com?
1. Astrid Lindgren

8. En av Anna Larssons recensioner har rubriken “Släpp sargen, Pretty Boy”. Till vilken hjälte är den uppmaningen riktad?
2. Ivanhoe i Walter Scotts Ivanhoe

9. När dagensbok.com gjorde temasida om vampyrer gästrecenserade John Ajvide Lindqvist under rubriken “Alla översättares blodiga natt”. Där efterlyste han en nyöversättning av den bok han recenserade och förra året kom det faktiskt en sådan. Vilken är boken?
1. I am legend av Richard Matheson

10. Vem på Dagensbok skriver gärna om hästar?
X. Emelie Novotny

11. Vem på dagensbok.com debuterar med en ungdomsbok på Gilla böcker i vår?
1. Lina Arvidsson

12. I helgen var det Nobeldagen och Tomas Tranströmer fick äntligen motta ett efterlängtat litteraturpris. Dagensbok.com har samlat en del böcker av och om Nobelpristagare genom åren – hur många har de, på ett ungefär, blivit hittills?
2. Ett 90-tal

13. Det är många som har skrivit på Dagensbok.com genom åren. Vem av de nuvarande skribenterna har skrivit för sidan sedan starten?
Anna Larsson skrev sin första recension den 1/11 år 2000, av Charlotte Brontës Jane Eyre.

14. Vem på Dagensbok.com skriver mest om deckare och thrillers?
1. Anna Liv Lidström

15. Allt som skrivs på Dagensbok.com arkiveras, nu har vi över 4500 recensioner i arkivet. Alla recensioner listas på sidorna för var och en av skribenterna. Vem av våra skribenter, nuvarande och arkiverade har skrivit flest recensioner?

Klas Rönnbäck skrev under sin tid på Dagensbok.com 496 recensioner.

16. Har man ett Facebook-konto kan man gilla Dagensbok.com. Ungefär hur många gillar oss på Facebook nu?
2. 330 (i frågan smög det sig in ett korrfel, svarsalternativ 2 fanns inte, det var angett som 3. Några av er fintades bort av det och har svarat svarsalternativ 3. Både 2 och 3 ges givetvis rätt.

17. Det är en vecka kvar till jul och för sex dagar sen, den 11 december publicerade delar av redaktionen sina julklappstips. Vilken av följande böcker vill Camilla ha i ett paket under granen?
1. Dikter och prosa 1954-2004 av Tomas Tranströmer

18. För snart en månad sedan befann sig stora delar av redaktionen på bokmässan i Göteborg. Under rubriken “Fredag på bokmässan” skrev Emelie om vad vi upplevde den dagen. Bland annat hölls då en manifestation för journalisten Dawit Isaak som sedan 10 år tillbaka sitter fängslad i Eritrea. Två nobelpristagare talade under den manifestationen, vilka då?
2. Mario Vargas Llosa och Herta Müller

19. På Dagensbok.com skriver vi ofta om även barn- och ungdomslitteratur. Vem av våra skribenter brukar skriva oftast om barnlitteratur och även sammanställa specialer på temat? En hint är att personen även jobbar på Stockholms stadsbibliotek, dock inte med barnlitteratur som främsta arbetsuppgift.
1. Alice Thorburn

20. En av våra skribenter på Dagensbok.com skriver ofta om fotoböcker. Vem då?
X. Tommy Arvidson

21. En av vinsterna i det stora bokpaket som en av er som deltar i vår adventskalender får är ett signerat exemplar av Denise Rudbergs senaste bok Två gånger är en vana. Under bokmässan gjorde Emelie och Camilla en intervju med henne. I den intervjun nämner Denise vilken av sina böcker hon är mest stolt över, vilken är det?
Storlek 37

22. Ett författarpar som intervjuades på bokmässan i Göteborg var Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, författarna till succébokenCirkeln, en ungdomsbok om häxor kort sagt. I vår kommer uppföljaren till boken, vilket det pratas om i intervjun. Vad heter uppföljaren tillCirkeln?
Eld

23. Vi tar oss friheten idag att ställa en fråga som inte har något rätt svar och som inte heller är särskilt svår. Vi undrar vilken bok ni tycker har varit bäst i år?
Vi läser intresserat alla era svar på den här frågan.

24. Det är den 24 december och vi är i mål med den här adventskalendern. Den 24 december är också ett symboliskt startskott, de kristna firar i helgen Jesus födelse och det är en symbolisk start på kristendomen. I kyrkorna läses julevangeliet och faktiskt så har Bibeln en gång recenserats på Dagensbok.com. Vem skrev den skämtsamma recensionen och vem anges vara författare till Bibeln?
Martin Lindberg, en gästrecensent skrev recensionen och Gud anges som författare till Bibeln.

En riktigt god fortsättning på julen önskar vi på redaktionen genom Camilla Hällbom.

redaktionen, dagensbok.com

Publicerad: 2011-12-26 14:11 / Uppdaterad: 2011-12-26 14:11

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?