Krönika

Plattans litteraturquiz-revanschen!

För första gången deltog idag ett lag från Dagensbok.com i en av de roligaste händelserna i litteraturvärlden nämligen Plattans litteraturquiz på Kulturhuset i Stockholm. Björn, Oscar, Anna C och jag (Camilla) kämpade under två akter och svarade på frågor om allt från antal svenskspråkiga författare i låten Sapho av Profesora aka Catti Brandelius till noveller skrivna av Gogol och självklart bestod tävlingen även av ett helt avsnitt med årets Nobelpristagare i litteratur, Tomas Tranströmer.

Poängen räknades…

Vid en första presentation ropades vi ut som trea, det visade sig dock vara fel. Vi gick därmed miste om de fina idolporträtten på Karl Ove Knausgård som tredjepristagarna vinner men ärades med en klart hedersvärd fjärdeplats bland tjugo tävlande lag. Nästa gång är vi på det igen! Det ryktas att det då blir en quiz-special om ingen mindre än Karl Ove Knausgård. Han tycks vara ett evigt samtalsämne på på Plattans litteraturquiz.

Vi får väl ändå lov att säga grattis till vår kollega Alice som tävlade med sina andra kollegor på Stockholms Stadsbibliotek och som delade tredjeplatsen med ett av de andra lagen och därmed gick hem med de inramade porträtten.

Det här var inte revanschen för oss men den kommer, det lovar vi.

Camilla Hällbom

Publicerad: 2011-10-20 22:15 / Uppdaterad: 2011-10-20 22:15

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Nästa gång kan ni räkna med mig! Men Knausgård. Hmmn, jag skulle inte ens känna igen människan om han satt bredvid mig på tunnelbanan. Vet knappt hur omslagen till hans böcker ser ut. Hoppas, hoppas de knökar in lite andra frågor emellan fördjupningen av honom…

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-10-30 19:39
 

Ps. Och duktiga ni såklart!

Anna Liv Lidström Redaktionen 2011-10-30 19:40
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?