Nyhet

Toalettskåp eller bokhylla?

Boknördar är rörande överens om att bokhyllan säger mer om en person än garderoben eller toalettskåpet. Oavsett sanningen i det påståendet så har boknördar betydligt mer problem med sina bokhyllor än med garderoben och toaletten.

Var ska man göra av alla böcker? Hur ska man organsiera dom? Om man sätter dom i färgordning, är man ytlig reklamare då? Om man sätter dom i den ordning man införskaffade dom eller efter vilken stämning dom skapar, är man för upptagen av sig själv istället för sina böcker? Om man sätter dom i bokstavsordning och efter ämne, är man själlös då? Om man sätter dom i storleksordning, är det då en yttre ordning som svarar mot ett inre kaos?

Frågor är många. För att se hur vi egentligen gör har den brittiske tidningen Guardian bett sina läsare ladda upp bilder på sina egna bokhyllor. Kanske har du en bokhylla du vill visa upp?

Personligen är mitt största problem att jag har mina romaner i bokstavsordning men mentalt har mycket svårt för att en väldigt bra och speciell roman hamnar bredvid en rätt trist och alldaglig, som om den trista boken skulle smitta av sig eller kleta på något sätt.

Ofta kan man lösa detta genom att sätta de bästa böckerna av en författare i mitten, så att exempelvis Becketts ensamhetstrilogi får omgärdas till vänster av den tidiga, och helanochhalvanaktiga, Mercier och Camier och till höger av ett band med mindre viktiga pjäser. Inte lika bra som ensamhetstrilogin men trots allt ett skydd mot allsköns skräp.

Hur gör du?

Kettil Johansson

Publicerad: 2011-05-20 12:43 / Uppdaterad: 2011-05-20 15:50

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

mina står på färg, för att dom rosa böckerna matchar min övriga inredning :) vilket låter som en ännu ytligare anledning. dom blåa böckerna är förpassade till längst bort mot fönstret, så dom inte syns så mycket.. men kanske borde ändra det, min bokhylla är i stort behov av städning just nu!

Emelie Novotny Redaktionen 2011-05-21 11:28
 

Jag har byggt ett rum i rummet av bokhyllor utan baksidor. Det går att se in i det rummet. Ska sätta upp draperier så det kan bli som ett gästrum.

Ingrid Lindqvist Redaktionen 2011-05-29 21:25
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?