Nyhet

Läs böcker med IKEA… eller ja, typ

Nej, IKEA har ännu inte satsat på att slå sig in på bokmarknaden (varför inte egentligen? Om jag kan köpa böcker på ICA, varför inte på IKEA? Herregud, hur kan den svenska bokmarknaden ha missat en sån här chans att standardisera utbudet ännu lite mer… Och är det bara jag som ibland får en oemotståndlig lust att plocka åt mig någon av de där böckerna som står uppställda som en del av dekorationen på IKEA och befria dem ur deras… OK, bara jag alltså.)

Men. Poängen. Precis som det är riktigt att läsa Rätt böcker är det givetvis också viktigt att läsa dem på Rätt ställe. Eviga favoriten Bookshelf Porn listar snygga bokhyllelösningar som vi vanliga dödliga bara kan dregla över; men nu väger HTMLGIANT in med en lista över vilka billiga IKEA-möbler som lämpar sig för vilka böcker. Som amerikaner missar de givetvis t ex nöjet med att läsa svensk förortslitteratur hopkurad i en KLIPPAN eller att sitta upprätt vid JOKKMOKK matbord i massiv furu och läsa Torgny Lindgren, men ändå.

Björn Waller

Publicerad: 2009-08-25 11:51 / Uppdaterad: 2009-10-19 19:41

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Roligt!

Stina Sigurdsson Redaktionen 2009-08-25 13:05
 

Björn, du är inte ensam. Jag har till och med gått från tanke till handling och faktiskt befriat en bok från IKEAs hyllor (först tänkte jag be om att få köpa den, men tror att de hande sagt nej – eller är det bara en rationalisering av handlingen från min sida?). Boken i fråga är, om det kan vara av intresse, en ganska udda konstbok av Kjell Ringi, ”Visionära målningar”. Sjukt detaljerade bilder av futuristiska skyskrapor och ödsliga tempelliknande interiörer. Har fortfarande aldrig sett den någon annanstans.

Alice Thorburn Redaktionen 2009-08-26 19:50
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?