Nyhet

Harrison i blåsväder om slaveriet

I DN den 21/10 går Kitimbwa Sabuni till hårt angrepp på Dick Harrison för hans senaste bok "Slaveri – 1500 till 1800". Sabuni menar att Harrison visar uppenbara tecken på missaktning för afrikaner, och understödjer rasistiska åsikter genom sin tes att det transatlantiska slaveriet inte bara ska skyllas på européer utan även på de afrikaner som aktivt medverkade i handeln.

Sabuni menar att det Harrison därmed gör vore samma sak som att skylla Förintelsen på judarna, och kräver att Harrison tar avstånd från vad han menar är "illa underbyggda beskyllningar mot den afrikanska kontinenten".

Klas Rönnbäck

Publicerad: 2007-10-23 19:24 / Uppdaterad: 2007-10-23 19:24

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?