Krönika

Ars longa, vita brevis

Livet är kort, men konsten är lång(livad).
Den 5 juni 2007 dog ännu en av min barndoms mest minnesvärda gestalter. Min kompis Kattis och jag brukade spela skivor där Povel Ramel, Martin Ljung samt förstås HasseåTage medverkade, och skrattade gott åt deras knasigheter, redan när vi gick i lågstadiet.

Att en adelsman (friherre) som Povel skulle slå sig i slang med personer som Tage Danielsson (som ofta skrev i syndikalistiska tidningen "Arbetaren", även om han inte ville bekänna sig till andra -ismer än humanismen) var inte självklart från början, men hans knasiga roligheter gjorde väl att artister som "tänkte stort" (för att prata med Tage) gärna samarbetade med honom, vilket säkert påverkade många av oss som växte upp med dem, på den tiden när det bara fanns en och senare två kanaler på tv:n och inte flera radiokanaler.

Tack för flera roliga stunder!

Irene Elmerot

Publicerad: 2007-06-06 15:40 / Uppdaterad: 2007-06-06 15:40

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?