Nyhet

Debut: kärlek, hemlöshet och ursprung

Annica Wennström är en ovanligt erfaren debutant. Hon föddes 1966 i Örnsköldsvik men är uppvuxen i västerbottniska Holmsund och arbetar som journalist. Tillsammans med Maria Herngren och Eva Swedenmark skrev hon under pseudonymen Emma Vall fem vuxendeckare och fyra för ungdomar. Den första hette ”Flickan i medaljongen” och kom ut 1998. Med Swedenmark har hon dessutom skrivit romanen ”Smultron och svek”.

”Lappskatteland – en familjesaga” är emellertid Wennströms första bok på egen hand. Romanen är en släktsaga om fyra generationer kvinnor, från 1860-tal fram till nutid. Den handlar om kärlek som inte alltid blir som man tänkt sig, om den samiska ursprungsbefolkningens marginalisering och anpassning, om att längta hem när man tappat bort var hem är och om att leva kvar i människors minnen när man dör eller att dö bort redan medan man fortfarande lever.

Ella Andrén

Publicerad: 2006-08-18 16:16 / Uppdaterad: 2006-08-18 16:16

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?