Nyhet

Piratkonceptet sprider sig

Storsäljande författare som är med och delar på vinsten. Jo, konceptet är bekant, men finns nu också i pocketformat. Det är skivbolagsdirektören Marie Ledin som tar steget in i bokbranschen med nya förlaget Anderson Pocket. Med sig har hon, förutom förlagschefen Elisabeth Kreivi och juristen Poa Strömberg författarna Inger Frimansson, Åsa Nilsonne, Karin Alvtegen, Johanne Hildebrandt och Aino Trosell.

Enligt planerna ska förlaget ge ut omkring 20 titlar om året, både i pocket och som ljudböcker. De första tre titlarna kommer i början av sommaren och den stora satsningen är delägaren Karin Alvtegens roman ”Skam”.

Frågan är vad som händer på bokmarknaden när de författare som har råd att ställa krav spelar mer och mer i en helt egen division. Den gamla tanken med att tjäna på gungorna vad man förlorar på karusellerna har väl varit på utdöende en längre tid även i bokbranschen. Inte desto mindre kan man fråga sig vad effekten i det långa loppet kommer att bli på all den litteratur som faktiskt inte är så där våldsamt lönsam men eventuellt ändå fyller en funktion. Finns det plats för några karuseller på framtidens bokmarknad?

Ella Andrén

Publicerad: 2006-05-19 11:28 / Uppdaterad: 2006-05-19 11:28

Kategori: Nyhet

3 kommentarer

ja, sverige behöver fler taffliga deckare om afrika eller fo´lk som heter gunvald

arg skåning Oregistrerad 2006-05-19 13:34
 

taffliga deckare om afrika eller folk som heter gunvald är gungor, inte karuseller.

niklas Oregistrerad 2006-06-04 23:58
 

Utvecklingen på skivmarknaden på senare år har ju inneburit en massa nystartade små "skivbolag" där artister som storbolagen skulle betrakta som "karuseller" gett ut sina skivor själva, med (relativt sett) ganska stor framgång. Finns det egentligen något som pekar på att bokmarknaden inte skulle ta samma väg?

cecilia Oregistrerad 2006-06-22 01:06
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?