Nyhet

Kinky Friedman for governor

Den excentriske författaren och musikern Kinky Friedman mest känd för sina deckaren där en fiktiv variant av honom själv löser brott i New York, kommer att ställa upp i guvernörsvalet i Texas. Mannen som skrev "Elvis, Jesus & Coca-Cola" samt "God Bless John Wayne" har samlat in 169 574 namnunderskrifter till stöd för sin kampanj. För att få ställa upp i guvernörsvalet som oberoende kandidat krävs 45 540 namnunderskrifter. Friedman, som även turnerat med Bob Dylan hävdar att de flesta signaturerna samlats in på barer och strippklubbar…

Något som är absolut säkert är att även om Friedmans politiska plattform är en smula odefinierad skulle han inte bli den sämste guvernören Texas haft. Senast en oberoende kandidat vann var 1848, så en seger skulle onekligen vara en skräll.

Anna Larsson

Publicerad: 2006-05-15 11:04 / Uppdaterad: 2006-05-15 11:04

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?