Krönika

Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Vi vill fira att vi i höst fyller 5 år. Ja, det är svårt att fatta det, men så är det. Det har alltså gått hela fem år sedan vi publicerade vår första bokrecension. Mycket har hänt sedan dess. Alltför mycket för att sammanfattas på några rader här. Men från en blygsam skara besökare varje månad har vi gått till att bli Nordeuropas största oberoende litteratursajt.
   I rena siffror betyder det 95.000 besökare i månaden.
   Och när vi ändå är inne på statistik. Vi har i vårt arkiv idag över 1600 recensioner, 1700 böcker, 1400 författare, 240 förlag, 340 nyheter, 140 gästrecensenter, 3500 länkar, 2300 kommentarer och 4600 diskussionsinlägg.
   Då kanske ni förstår att vi känner oss förtjänade av att ställa till med en rejäl fest – för både oss själva och alla er andra som älskar litteratur i alla dess former.
   Vad passar då inte bättre att göra det än i samband med Bokmässan Örebro Slott den 18-20 november. Det är världens bästa och mysigaste bokmässa. Vi tänker som vanligt husera i ett av tornen där vi ska visa var bokhyllan ska stå. Vi bjuder på boktips, snacks, högläsning och låter er tävla om en rejäl trave med böcker.
   Det slutar förstås inte där.
   På lördagskvällen den 19 november svidar vi om till finkläder och öppnar dörrarna till Satins lokaler. Där kommer nämligen
själva festligheterna att hållas och programmet är inte att leka med:
   På scen uppträder Carl-Johan Vallgren som har turnépremiär hos oss, Bob Hansson framför sin hångelpoesi, Zonpoeterna lagpoesiar, Kristofer Flensmarck, Mauritz Tistelö och Magnus Gustafson reciterar alltifrån tysta ordsamlingar, världens sämsta dikter till absurd kortprosa, den elektroniska duon Etna förenar poesi och synthmusik, Bo Helgesson dammar av utställningen "Beatgeneration" och i baren serveras maltdrycker, rödtjut och litteraturdrinkar. Kvällens dj:s uppe resp. nere är inga mindre än Joakim Johansson och Johan Harlén från Shaktar.nu.
   Det blir med andra ord en helkväll med mycket musik, poesi, skålande och dansande!
   Välkomna!

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2005-11-12 15:55 / Uppdaterad: 2005-11-12 15:55

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?