Nyhet

Orson Scott Card startar onlinetidning

Card, mest känd för sina böcker om Ender, meddelar att han startar en onlinetidning med namnet "Intergalactic Medicine Show". Planen är att verkligen utnyttja webbens starka sidor genom att till exempel bjuda på ljudböcker till prenumeranterna. Just ljudböckerna ska vara i mp3-format och då utan kopieringsskydd vilket är bra.

Att man valt webben som medium beror bland annat på att det är ett kostnadseffektivt sätt att distribuera material samt att man kan vara mer flexibel i publiceringsschemat. Ett nummer kommer kosta $2.50 som betalas via PayPal.

Att tänka i termer om "nummer" när det gäller material på webben känns lite tveksamt. Varför behövs det? Man plockar med sig termer från tryckta media till webben och det kan bero på två saker. Antingen kan man inte webben tillräckligt bra och det är illavarslande. Alternativet är att man vill locka över traditionella tidningssköpare till webben och det är spännande. Kommer man lyckas? Det gör i alla fall mig orolig att man inte alls kommer utnyttja alla de spännande möjligheter som internet erbjuder som man talade om tidigare. Jag ser framför mig en tidning på webben och det kommer inte bli bra men jag är i alla fall tillräckligt nyfiken för att testa när det är dags.

"Intergalactic Medicine Show" kommer ut med sitt första nummer den 15 oktober.

Björn Hagström

Publicerad: 2005-09-29 16:50 / Uppdaterad: 2005-09-29 16:50

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?