Nyhet

Nytt amerikanskt litteraturpris

I oktober offentliggörs de första pristagarna i The Quill Awards – ett nytt amerikanskt litteraturpris som sägs bli mer populistiskt än många liknande utmärkelser. Bland de nominerade författarna hittar man till exempel JK Rowling, Nick Hornby, Stephen King och Bob Dylan. Nomineringarna har utsetts av tusentals bibliotekarier och bokförsäljare. Det finns dock ett antal kriterier för att man ska kunna bli nominerad, som till exempel att ens bok under det gångna året ska ha varit med på några väl valda bokförsäljningstopplistor.

Quills-priset består av hela 19 olika kategorier och omfattar allt från skönlitteratur, biografier, barnböcker, ljudböcker, kokböcker till serietidningar. Vem som helst kan vara med och att rösta fram vinnarna, vilket man kan göra på Quills hemsida. Omröstningen påbörjas den 15 augusti och avslutas den 15 september.

Det finns inga vinstpengar i potten utan författarna får nöja sig med äran och en trofé. Men arrangörerna lovar däremot en Hollywoodglittrande prisceremoni som kommer att direktsändas via NBC den 22 oktober.

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2005-08-08 16:40 / Uppdaterad: 2005-08-08 16:40

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?