Nyhet

Grattis Månpocket!

Den svenska pocketboken fyller 25 år. Det är kanske inte riktigt sant, men pocketboken som framgångssaga fyller 25 år. I år trycks pocketböcker för den svenska marknaden i inte mindre än 15 miljoner exemplar.

Pocketböcker producerades redan på 1960- och 70-talen. Då gjorde den snabba prisstegringen att försäljningssuccén uteblev. 1980 grundades emellertid Månpocket av Bonnierförlagen, Norstedts och Per I Gedin.

Månpocket ger enbart ut pocketutgåvor av redan utgivna böcker och de allra första var P C Jersilds ”Barnens ö”, Joseph Hellers ”God som guld” och Graham Greenes ”Den mänskliga faktorn”. Sedan dess har det blivit över 1800 olika titlar i 41 miljoner sålda exemplar. Allra bäst har Mikael Niemis ”Populärmusik från Vittula” sålt – 544 978 exemplar!

Ella Andrén

Publicerad: 2005-04-19 21:55 / Uppdaterad: 2005-04-19 21:55

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?