Nyhet

Ny kulturminister utsedd

Idag ombildades regeringen. Vid en presskonferens meddelade statsministern Göran Persson att till ny kulturminister utsetts Leif Pagrotsky, tidigare chef på näringsdepartementet, och överraskade som vanligt de flesta.

En nyhet är också att kulturdepartementet slås samman med utbildningsdepartementet, vilket innebär att det inte kommer finnas en renodlad kulturminister. På Pagrotskys bord kommer även forskningsfrågor hamna.

Kulturministern ansvar för såna områden som bokmoms, bibliotekslag, kulturstöd, Statens kulturråd mm.

Anders Edwartz

Publicerad: 2004-10-21 13:41 / Uppdaterad: 2004-10-21 13:41

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Är det bara jag som tycker det känns lite oroande att slå ihop kultur- och utbildningsdepartementen? Enda skälet att ha kultur är att utbilda folket, liksom? Eller är det bara det att inget av dem anses vara tillräckligt viktigt för att förtjäna ett eget departement…?

Björn Waller Redaktionen 2004-10-21 14:02
 

Förmodligen det senare.

P Oregistrerad 2004-10-21 17:29
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?