Nyhet

Mark Haddons mordgåta växer

Mark Haddons "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" har slagit stort i London under sommaren. Boken som i våras blev utsedd till årets engelska bok i Whitbreadtävlingen har nu sålts i en miljon exemplar.

I förläggarvärlden är det en stor och oväntad framgång för en bok som inte behövt backats upp av någon reklamkampanj. Istället har läsare rekommenderat boken och eldat upp bokens popularitet. Haddon har med sin mordgåta, och 15-åriga autistiska pojke i huvudrollen, kammat in inte mindre än sjutton utmärkelser från olika håll i världen.

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-08-01 22:29 / Uppdaterad: 2004-08-01 22:29

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?