Krönika

Tre saker att se fram emot i sommar – yy, kaa, koo!

1 (yy). Läsro. Äntligen kan jag ta mig tid att läsa. Verkligen unna mig själv det. Hoppas hinna med en ansenlig mängd böcker. Har lite att ta igen eftersom den här våren varit väldigt hektisk för min del.

2 (kaa). Satans högläsning. Liksom förra året på Roskilde ska min gode vän Satan läsa högt för oss om Morfar och Pyret, denna gång ur "Förensligandet i det egentliga Västerbotten". Då gäller det att bunkra upp med mycket cigg och öl. Sen är det bara att invänta skratthysterin. Längtar.

3 (koo). Botanisera i finsk litteratur. När jag i juli åker upp till finska Lappland för att besöka mina morföräldrar, tänkte jag samtidigt passa på att hitta sjysst ny litteratur skriven på mitt modersmål. Ingenting går upp mot det finska språket, det är överlägset bäst, ingen protest!

Yy, kaa, koo! Syns i hängmattan!

Mikael Lehikoinen

Publicerad: 2004-06-16 22:31 / Uppdaterad: 2004-06-16 22:31

Kategori: Krönika

2 kommentarer

Yksi, kaksi, kolme.
Man borde lära sig finska i svenska skolor, så länge som ländernas historia varit hoptrasslade med varann.

Ville Oregistrerad 2004-06-29 22:59
 

Ville: Och hur tror du en finsktalande musiker räknar in takten? Hört talas om talspråk/slang?

Mikael Lehikoinen Medlem 2004-06-30 10:39
 

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?