Nyhet

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne till Lygia Bojunga

Årets pristagare till Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne blev oväntat den brasilianska författaren Lygia Bojunga. Därmed blev hon fem miljoner kronor rikare.

Ur motivering:

"Lygia Bojunga (Brasilien) upplöser lika svindlande lätt som det lekande barnet gränsen mellan fantasi och verklighet. I hennes dramatiska och muntligt präglade berättande är allt möjligt. På ett djupt originellt sätt förenar hon lekfullhet, poetisk skönhet och absurd humor med frihetspatos, social kritik och ett starkt engagemang för det utsatta barnet. Med fin psykologisk känsla låter hon sina läsare kliva rakt in i de drömmar och fantasier som hennes huvudpersoner använder för att överleva."

"I hennes dramatiska och muntligt präglade berättande är det alltid möjligt för läsarna att kliva in i de drömmar och fantasier som hennes huvudpersoner använder för att överleva. På ett djupt originellt sätt förenar hon lekfullhet, poetisk skönhet och absurd humor med frihetspatos, social kritik och ett starkt engagemang för det utsatta barnet."

Ranald MacDonald

Publicerad: 2004-03-17 13:12 / Uppdaterad: 2004-03-17 13:12

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

168 timmar

Annonser

AdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAdAd

Vill du vara med?